varden-byasen

En varde er en veiviser

Noe som vekker oppmerksomhet, men samtidig glir inn i miljøet. – Varden Byåsen blir et friskt pust på Hallset, uten at det går på bekostning av omgivelsene. Tvert imot, sier Hanne Hegstad Åldstedt i utbyggerselskapet Trym.

Åldstedt, som er markedsansvarlig for bolig, blir sterkt engasjert når hun snakker om alt som skal realiseres i byggeprosjektet «Varden Byåsen». På den gamle Migosenter-tomta kommer nemlig et splitter nytt nærsenter med et sjarmerende torg, grøntområder og freshe leiligheter.

– De som allerede bor i nærområdet, skal absolutt ikke føle at de har mistet noe. Vi ønsker å skape noe positivt for nærmiljøet. En utvikling av området som gir både beboere og naboer verdi. Dette blir Migosenteret 2.0 i all sin prakt, sier hun.

– De som allerede bor i nærområdet, skal absolutt ikke føle at de har mistet noe.

Tredobbel gevinst

Prosjektet for Migosentertomta var ferdig regulert da Trym kjøpte det. Likevel valgte de å tegne om store deler for å kunne tilby de aller beste løsningene. Her kommer TAG Arkitekter inn i bildet, som sammen med Trym Bolig har ambisjoner om å gi Hallset et skikkelig løft.

Senteret skal med moderne rammer romme blant annet spisested, dagligvarebutikk og et bredt utvalg av andre butikker og servicefunksjoner.

Uteområdet får et innbydende torg med muligheter for ulike aktiviteter året rundt, og en frodig takhage med benker for å nyte en kaffe og en god naboprat. 

Og selvfølgelig toppmoderne leiligheter, som gir årevis med behagelige og vedlikeholdsfrie hjem.

– Det handler også om å legge til noe i omgivelsene. Dette blir ikke bare typiske boligblokker. Heller ikke et hvilket som helst senter med fire tykke vegger. Varden Byåsen blir en møteplass for alle i nærområdet, forklarer Åldstedt.

«Vi treffes på Varden»

Varden Byåsen blir navnet på både senteret og boligbyggene. Material- og fargevalgene sørger for at byggene skal stå i stil med omgivelsene. Godt synlig, men med et dempet uttrykk.

– Vi ønsker selvfølgelig at nærheten til senteret skal være gunstig for både de som bor i boligblokkene og alle andre som bor i området, kanskje blir «Vi treffes på Varden» et nytt uttrykk her på Hallset? smiler Åldstedt.

Moderne leiligheter med slående utsikt

Varden har skapt stort engasjement, og det nye høyhuset har blitt viet stor oppmerksomhet. TAG Arkitekter har jobbet mye for å få byggene til å se bra ut, med varme, naturlige farger som gjenspeiler naturen. Høyhuset, med sine 14 etasjer, blir smalere enn du ser mange andre steder.

De nye leilighetene, som går fra 36 til over 100 kvadratmeter, er fordelt mellom høyhuset og flere andre boligbygg.

– Her blir det noe for alle – enslige, par, småbarnsfamilier og eldre. Praktisk beliggenhet, fine uteområder og, for mange, en helt fantastisk utsikt, forteller Åldstedt.

Den mektige utsikten er langt fra forbeholdt toppetasjene. Beboerne i flere av de nederste etasjene vil også kunne la øynene hvile over landskapet.

– Her blir det toppmoderne leiligheter med alt man kan forvente, konstaterer Åldstedt.

 

Veloverveide løsninger fra tak til kjeller

Mellom byggene får beboerne et solfylt område – et grønt uterom med muligheter for aktiviteter og barnelek. Og når du tusler opp taket, finner du en oase som blåser vekk all uro og stress.

– Vi ønsker å opparbeide takhagen mer enn det som gjøres andre steder. Det skal være attraktivt å gå hit, roe ned og ta en kaffe blant busker og stauder, sier hun. 

Hvis du tar en kjapp heistur ned til kjelleren, ser du både biler og sykler pent parkert på rekke og rad.

– I kjelleren blir det en stor sykkelparkering med vaskestasjon. Det håper vi blir til nytte for mange, sier Åldstedt, og legger til:

– Vi gleder oss til å være med på å gi Hallset et løft med nye boliger og det moderne senteret. Det blir en varde som gir rom for mange, både inne og ute.

Bygger for framtida

De brune mursteinene i det gamle, og høyt aktede, Migosenteret byttes snart ut med et mer moderne preg.

Å bygge for framtida er viktig for Trym. Derfor blir alle nye boligprosjekter miljøsertifisert etter BREEAM-NOR – verdens ledende sertifiseringsordning for bærekraftsvurdering av bygninger. Varden Byåsen er intet unntak og ambisjonen er å oppnå kvalifiseringen «Very good». 

– Varden Byåsen er spydspissen for fornyingen av Hallset, og er en skikkelig trio-combo for området. De får et praktisk og hyggelig senter, kjempefine leiligheter og skjønne grøntområder. Det blir skikkelig bra, sier Åldstedt selvsikkert.